Soluții sustenabile

În strategia noastră pe termen lung, unul dintre pilonii care stau la baza evoluției business-urilor presupune dezvoltarea continuă a portofoliului de soluții oferite prin îmbunătățirea produselor existente și lansarea de noi produse. 

Urmărim îndeplinirea celor mai înalte standarde de calitate pentru portofoliul nostru, dar acordăm o atenție sporită și impactului pe care produsele noastre îl au asupra mediului.

Țeava din PVC multistrat, cu miez din PVC reciclat

TeraPlast este singurul producător din România care deține brevet pentru producția de țevi din PVC pentru canalizări exterioare, cu miez din PVC reciclat. Caracteristicile tehnice ale produsului sunt aceleași, țeava îndeplinind cerințele standardelor de calitate în vigoare.

De asemenea, dezvoltăm soluții și alte soluții în care țintim să creștem ponderea de material reciclat utilizat. Primul astfel de produs este Grinpipe – o țeavă fabricată integral din PVC reciclat, pentru canalizări exterioare.

 

Reciclare PVC rigid

Începută ca linie de business în compania TeraPlast, reciclarea PVC-ului rigid funcționează, din aprilie 2019, în cadrul companiei TeraPlast Recycling. Fabrica este dotată cu echipamente de ultimă generație, care permit obținerea unui produs finit superior calitativ, și are o capacitate anuală de procesare de 12.000 de tone.

Prin TeraPlast Recycling suntem cel mai mare reciclator de PVC rigid din România și în top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa, după capacitatea de procesare. Deșeurile din PVC rigid procesate provin atât din țară, cât și din străinătate, din țări precum Olanda, Danemarca sau Italia.

PVC-ul rigid poate fi reciclat de până la 8 ori, iar pe termen lung, o gestionare responsabilă și reglementată a acestor deșeuri, precum și utilizarea de materie primă reciclată pot avea un impact semnificativ în reducerea efectelor negative din prezent.
În 2021, proiectele de investiții includ și extinderea capacității de procesare a fabricii de reciclare. Astfel, din a doua parte a anului, vom ajunge la o capacitate de procesare de 31.000 tone. Ca urmare a acestei extinderi, economiile de emisii de dioxid de carbon obținute doar din activitatea de reciclare vor ajunge la 62.000tone anual. Totodată, în urma investiției, TeraPlast Recycling devine cel mai mare producător de PVC rigid reciclat micronizat din Europa.

 

Ambalaje biodegradabile

În perioada 2020-2021, investim într-o nouă unitate de producție și, totodată, într-o nouă linie de business în cadrul Grupului TeraPlast: ambalaje biodegradabile.

Fabrica va produce, cu echipamente de ultimă generație, saci și pungi biodegradabile certificate „OK Compost” SR EN 13432, cu un grad de biodegradare de minim 90%. În plus, prin fabrica de ambalaje biodegradabile, Grupul TeraPlast aduce produse românești de înaltă calitate într-o piață cu un ritm accelerat de creștere, în care aproape jumătate din consum a fost reprezentat de produse importate.

Pe lângă dezvoltarea responsabilă a portofoliului de produse, investim și în eficientizarea proceselor și gestionarea optimă a consumului de resurse.

Centrala fotovoltaică

În colaborare cu E.ON Energie, am construit în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel, jud. Bistrița-Năsăud, o Centrală Electrică Fotovoltaică – unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România.

Prin intermediul acestei centrale, generăm cca. 11% din totalul de energie necesară din surse regenerabile. În total, centrala fotovoltaică cuprinde 7.000 de panouri și ne ajută să reducem emisiile anuale de CO2 cu până la 660 de tone pe an.

 

Implementăm o cultură paperless

Prin digitalizare, optimizăm procesele de producție, intensificăm relațiile cu clienții și creăm structuri administrative și de vânzări eficiente. Sistemul informatic complet integrat in procesele de producție permite un control optim al costurilorși duce la eficientizarea costurilor.
• Implementăm o cultură paperless prin adoptarea semnăturii digitale, arhivare electronică și utilizarea de tablete integrate cu SAP pentru personalul responsabil cu mișcările stocurilor.
• Utilizăm sisteme multi-modul ERP: SAP HANA, sistem integrat de facturare electronică, sistem de gestionare a depozitelor (WMS).
• Pentru eficientizarea producției și maximizarea productivității utilizăm Advanced Planning System pentru programarea producției. În ceea ce privesc instrumentele de business intelligence, cu ajutorul QlikView personalizăm datele, transformând datele brute în cunoștințe.
• Automatizăm procesele utilizând inteligența artificială – roboți UiPath – pentru gestionarea analizelor de bonitate a clienților și automatizarea calculelor privind limitele de credit, dar și pentru înregistrarea și alocarea plăților.

Documente

Găsești toate documentele TeraPlast aici

Abonează-te la newsletter

Fii la curent cu ofertele noastre și tutorialele din grupul TeraPlast