TeraSteel a înregistrat exporturi de 58% în 2019 și performează în primul trimestru în pofida îngrijorării generale datorate epidemiei de gripă

Bistrița, 10 Martie 2020

TeraSteel, unul dintre cei mai importanți producători de panouri termoizolante, structuri zincate și hale la cheie din zona CEE, a înregistrat exporturi de 58% în 2019 și continuă planurile de dezvoltare, atât pe piața din România, cât și pe cea din Serbia.

Cifrele la nivelul primului trimestru se aliniază strategiei aprobate, atât în ceea ce privește vânzările interne, cât și exportul.

“Promovăm exportul pentru a reduce dependența României de importuri si pentru a reduce deficitul comercial care este în acest moment de peste 15 miliarde de euro. În pofida virusului COVID-19 care blochează spațiul media și atenția cetățenilor, angajații noștri din România, Slovacia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Ucraina, Bosnia & Herțegovina și Serbia își continuă în mod normal activitatea de producție, vânzare și distribuție. În primele trei luni din an, atenția noastră a fost să ne îndeplinim cifrele bugetate, aducându-ne astfel aportul la dezvoltarea economică a țării, deoarece România trebuie să meargă înainte.” a declarat Cosmin Pătroiu, director general TeraSteel.

TeraSteel România și Serbia au înregistrat cea mai bună marjă de profitabilitate dintre companiile Grupului TeraPlast în 2019. Cifra de afaceri a segmentului de panouri termoizolante a crescut cu 18% în 2019, față de perioada similară a anului precedent ajungând la 308,8 milioane de lei. În ceea ce privește EBITDA, aceasta a înregistrat o creștere de 42% față de 2018, până la 37,6 milioane de lei.

La baza rezultatelor bune înregistrate în 2019 de TeraSteel, stau optimizările în achiziția de materii prime, precum și creșterea gradului de utilizare a capacității de producție din Serbia, unde compania încă are resurse importante de dezvoltare. Vânzările cantitative au crescut cu peste 30% în 2019, când TeraSteel a vândut peste 3,8 milioane de metri pătrați de panouri sandwich și 7,5 mii de tone de structuri zincate.

Dezvoltarea business-ului TeraSteel continuă și în 2020. Una dintre direcțiile de dezvoltare pe care se concentrează producătorul în acest an este digitalizarea. TeraSteel introduce librării BIM (Building Information Modelling) pentru patru clase de produse Lead by TeraSteel. Librăriile BIM reprezintă o resursă centrală de informații despre un produs sau o clădire, care formează o bază fiabilă în luarea deciziilor pe întreaga durată a ciclului său de viață.

” Delocalizarea și digitalizarea face parte din ADN-ul TeraSteel. Introducerea librăriilor  BIM este un pas firesc, atât din perspectiva prezenței regionale a produselor TeraSteel, cât și a eficientizării proceselor. Fluxul de lucru digital sporește nivelul de coordonare și colaborare între membrii tuturor echipelor implicate în proiect, fie că vorbim de arhitecți, ingineri, fabricanți sau beneficiari. Astfel, noi ajungem la clienții noștri mai ușor, iar ei au la dispoziție, în mod accesibil, informații complete despre produsele noastre” a declarat Cosmin Pătroiu, director general TeraSteel.

Pentru 2020, TeraSteel România și Serbia își propun o cifră de afaceri de peste 350 milioane de lei și o EBITDA de peste 44 milioane de lei. Totodată, compania își continuă direcția de dezvoltare a prezenței regionale prin consolidarea și extinderea rețelei de distribuție.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, activitatea de reciclare a Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10.

Documente

Găsești toate documentele TeraPlast aici

Abonează-te la newsletter

Fii la curent cu ofertele noastre și tutorialele din grupul TeraPlast